Home Crna kronika ‘Mama, umirem‘ posljednje su riječi dječaka (5) koji je preminuo nakon vađenja...

‘Mama, umirem‘ posljednje su riječi dječaka (5) koji je preminuo nakon vađenja zuba i neviđenih postupaka liječnika

SHARE
‘Mama, umirem‘ posljednje su riječi dječaka (5) koji je preminuo nakon vađenja zuba i neviđenih postupaka liječnika

Elena Sonmez, majka malenog Denisa (5), koji je preminuo nakon vađenja zuba na operaciji u Turskoj, ispričala je kako su izgledali posljednji sati života njenog sina, kao i što se kobnog dana dogodilo kod zubara.

Dječakovi otac i majka odveli su Denisa u stomatološku kliniku u Bursi jer se mališan žalio na bolove. Navodno su otkrili da ima više karijesa, nakon čega su 10. studenog zakazali plombu i vađenje jednog zuba, piše kurir.rs.

Prema riječima majke, dijete je stavljeno u opću anesteziju, pri čemu mu je izvađen jedan zub, a četiri su plombirana. Nedugo nakon buđenja, Dennis se žalio da mu je mučnina. Elena kaže da je obilno krvario iz usta, imao je temperaturu i drhtao je.

Liječnik im je rekao da je to zbog anestezije, propisao lijekove i poslao ih kući. Iste večeri završili su u Dječjoj bolnici jer se Denisu stanje naglo pogoršalo. Preminuo je četiri dana kasnije od zatajenja organa, a tijelo mu je odvezeno na obdukciju.

– Oglas –

Tijekom istrage iz Pokrajinske uprave za zdravstvo priopćeno je da je Denis prije operacije bio pod sedativima. Stoga je dijete tijekom operacije bilo u polusnu. Obitelj, pak, tvrdi da je Dennis dobio opću anesteziju, ali prije toga nisu rađene pretrage.

Opet, prema riječima obitelji, cjevčica u djetetovu grlu tijekom operacije probila je adenoid i nastalo krvarenje ispunilo je pluća malog Dennisa. Obitelj je tvrdila da su anesteziolog i medicinska sestra napustili kliniku ne čekajući da vide kako ide oporavak od anestezije.

– Oglas –

Roditelji navode da je Dennis nedugo nakon što su stigli kući počeo povraćati te da su ga odmah odvezli u bolnicu gdje je operiran zbog krvarenja.

Nakon toga je smješten na odjel intenzivne njege, gdje je konačno intubiran zbog pogoršanja stanja. Na kraju je dječaku stalo srce. Obitelj kaže da su ga reanimirali sat vremena, ali da mu nije bilo spasa.

Elena i njen suprug Aydin otišli su u policiju i dali izjavu o svemu što se dogodilo. Aydin je tom prilikom kazao i da je intervencija zakazana za 3. studenog, kada je Denis zbog zubobolje prevezen na kliniku.

– Oglas –