Home Društvo U Ljubuškom svečano obilježen Dan ŽZH

U Ljubuškom svečano obilježen Dan ŽZH

SHARE
U Ljubuškom svečano obilježen Dan ŽZH

Dan Županije Zapadnohercegovačke svečano je obilježe u utorak u Ljubuškom.

Program je započeo polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana u čast svim poginulim braniteljima i žiteljima Županije Zapadnohercegovačke nakon čega je održana svečana sjednica Skupštine ŽZH.

Inače, Dan Županije Zapadnohercegovačke, kao i Dan općine Grude i obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, obilježavaju se 18. studenoga, a svečanost je ove godine prebačena na 21. studenoga, piše Jabuka.tv.

Danas proslavljamo Dan Županije Zapadnohercegovačke, dan je to kada slavimo, ali i kada se sjećamo žrtve hrvatskog naroda, tako da su osjećaji pomiješani. Mi ćemo ga obilježavati dok nas god bude na ovim prostorima. Naši ljudi su pokazali, posebno uspostavljanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, mudrost, jakost i odlučnost da očuvaju svoj narod na ovim prostorima i mi to obilježavamo, kazao je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Dodao je kako braniteljska žrtva obvezuje sve stanovnike Županije Zapadnohercegovačke da daju sve od sebe kako bi opravdali tu žrtvu.

Predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović osvrnuo se na stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj, istaknuvši kako su aktualnoj vladi iznimno bitna dva strateška cilja, a to su razvoj gospodarstva i socijalni programi.

Mi i dalje radimo i razmišljamo o poticajnim mjerama za mlade ljude te za obitelji s više djece. Na zadnjoj sjednici Skupštine bilo je govora o ukidanju poreza na prvu nekretninu, moram reći da je to relativno zanemarivi iznos i mi bi ga se lako možemo odreći, ali pitanje je je li to prava mjera. Mislim da ima puno boljih načina kako da se potakne mlade ljude da ostvare svoje interese u vidu stambenog zbrinjavanja, ne samo kupovinom stanova, nego i razvojem sela, obnovi ruralnog područja, obiteljskih imanja i ostaloga. Mislim da su to puno bolje mjere, poručio je Predrag Čović.

Od kada je Jelčić na čelu Skupštine ŽZH, uvedeno je pravilo rotiranja obilježavanja Dana ŽZH po gradovima.

Vrisak.info