Home Politika I sljedećih dana kiša u Hercegovini, susniježica i snijeg u Bosni

I sljedećih dana kiša u Hercegovini, susniježica i snijeg u Bosni

SHARE
I sljedećih dana kiša u Hercegovini, susniježica i snijeg u Bosni

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Intenzivnije padaline praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar u skretanju na zapadni i sjeverozapadni. Prije podne u Hercegovini povremeno jaki udari juga. Dnevna temperatrura od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

U srijedu 29.11.2023., pretežno oblačno vrijeme s padalinama. Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini kiša. U ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica i snijeg. Poslije podne prestanak padalina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C.

U četvrtak 30.11.2023., pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren s jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U petak 1.12.2023., pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padalina. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U subotu 2.12.2023., oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tijekom poslijepodneva i noći nove padaline. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeverni, a u ostatku zemlje umjeren do pojačan, s jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 18, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C./HMS/