Home Politika NIKŠIĆ: Sve više primičemo stavove, nadam se da ćemo doći do rješenja...

NIKŠIĆ: Sve više primičemo stavove, nadam se da ćemo doći do rješenja da što prije otvorimo pregovore s EU

SHARE
NIKŠIĆ: Sve više primičemo stavove, nadam se da ćemo doći do rješenja da što prije otvorimo pregovore s EU

I lider SDP BiH i federalni premijer Nermin Nikšić ocjenio je kako je večerašnji sastanak čelnika stranaka iz FBiH koji čine vladajuću većinu na razini BiH bio kvalitetan.

– Pokazalo se da sve više primičemo svoje stavove da Federacija BiH u ovim razgovorima kad budemo išli dalje primičući svoje stavove govori jednim glasom i siguran sam da će to imati efekta i na naše odnose u FBiH i na državnoj razini. Naravno ne odlučuje se samo između nas četvorice, imamo partnere iz RS-a s kojima treba razgovarati s namjerom da kroz te razgovore kroz postizanje kompromisa i dogovora dođemo do rješenja koja će nam omogućiti da što prije otvorimo pregovore o članstvu BiH u EU, kazao je Nikšić.

Zbog toga smo, kako je rekao, spremni i otrpjeti neke stvari. – Siguran sam da u ovom razdoblju pred nama ovaj naš pristup i pokušaj da prezentiramo to i našim partnerima iz RS da će na kraju, nadam se, rezultirati onime što nam je svima želja i cilj a to je put BiH prema euroatlantskim integracijama, zaključio je Nikšić./HMS/