Home Nekategorizirano FOTO: Održana Generalka duše- duhovna obnova za žene

FOTO: Održana Generalka duše- duhovna obnova za žene

SHARE
FOTO: Održana Generalka duše- duhovna obnova za žene
generalka duše predavanje

U subotu, 2. prosinca 2023. na Humcu u Domu sv. Ante drugu godinu za redom u organizaciji OFS-a Humac održala se duhovna obnova za žene pod nazivom Generalka duše.
Naslov duhovne obnove je metaforičan jer u ovo vrijeme priprave za Isusovo rođenje, pripremajući svoj dom i sve potrebno da bismo što svečanije dočekali blagdane, zaboravimo i od silnih obaveza ne stignemo počistiti našu nutrinu – onu istu u kojoj bi se trebao roditi Bog.
Gotovo 400 žena iz raznih susjednih župa okupilo se kako bi poslušalo zanimljiva predavanja o odnosima, ulozi žene u obitelji i društvu, ali i životna svjedočanstva u kojima su mogle čuti kako Gospodin čini sve novo.

Organizatori su se pobrinuli za čuvanje djece kako bi majke mogle neometano slušati sve ono što su im predavači imali za reći.
Stana Pehar, iz karizmatske zajednice Nanovo rođeni iz Botinca pored Zagreba progovorila je o temi „Odnos ili ponos?“, te kroz svakodnevne primjere iz partnerske i roditeljske uloge ponudila svoja razmišljanja s kojima su se mnoge žene mogle poistovjetiti.
Nakon gospođe Stane uslijedilo je predavanje Marija Brkića, magistra psihologije, te edukanta realitetne psihoterapije pod supervizijom. „Tjeralica: žena vrsna“ je bila tema kojom se Mario dotakao naših uputa i očekivanja koja imamo kao žene. Interaktivnim predavanjem u kojem su mogle sudjelovati i sve prisutne žene, na zanimljiv i humorističan način je prošao kroz lik žene od djetinjstva do starosti s porukom da potraga za ženom vrsnom nikad ne prestaje i da je put važan jednako kao i cilj.

Svoje životno svjedočanstvo o svom starom i novom životu kojega je dobila, te o trnovitom putu kojeg je prošla sa svojim suprugom Josipom podijelila je Marijana Grgić. Njihov brak se na društvenim mrežama činio savršen i idiličan, brak i život na kojem bi im svi mogli pozavidjeti, no stvarnost je bila zapravo potpuno drugačija. Nakon obiteljskog kraha, Gospodin im je darovao novi život, a Marijanina emotivna priča dodirnula je mnoge te pokazala kako je Bogu sve moguće, čak i u nadi protiv svake nade.
Nakon prvog bloka predavanja uslijedila je okrjepa za koju su se pobrinuli vrijedni članovi OFS-a, a potom je uslijedio drugi dio duhovne obnove pod vodstvom fra Ante Vučkovića.

Na samo njemu svojstven način progovorio je što je to što treba znati o ženi vodeći se biblijskim tekstovima i ženama iz Biblije. Duhovna obnova iz Doma se preselila u novu crkvu sv. Ante na najvažniji dio, slavlje svete mise i klanjanje pred Presvetim koje je animirala Petra Terkeš.
Zahvalni dragom Bogu na svim udijeljenim milostima, svim ljudima koji su bili dio ovog projekta, fratrima iz samostana, te Frami Humac, nadamo se da će sjeme posijano ovom duhovnom obnovom obilno uroditi plodom.
Za sve oni koji nisu mogli biti prisutni, sva predavanja će uskoro biti dostupna na Youtube kanalu OFS HUMAC.

Do sljedeće godine i nove Generalke duše, mir vam i dobro!

 

 

Objava FOTO: Održana Generalka duše- duhovna obnova za žene pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.