Home Društvo Tomislavgrad: Poziv na promociju filma o narodnom svecu Jozi Furundžiji iz Pougarja

Tomislavgrad: Poziv na promociju filma o narodnom svecu Jozi Furundžiji iz Pougarja

SHARE
Tomislavgrad: Poziv na promociju filma o narodnom svecu Jozi Furundžiji iz Pougarja

Pozivamo vas na promociju filma o Jozi Furundžiji narodnom svecu iz pougarskog kraja. To je prvi u serijalu filmova udruge Nanovo Rođeni o velikanima duha našeg naroda koji su živjeli i umrli na glasu svetosti te se po njihovu zagovoru događaju brojna uslišanja, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava i kadra još uvijek nisu pokrenuti postupci za proglašenje blaženim.

Preko filmova želimo upoznati i mlađe generacije sa ovim uzorima u vremenu krize uzora i potaknuti sve gledatelje da se utječu u zagovor ovim velikanima kako bi se ubrzao sam proces beatifikacije.

Jozo Furundžija živio je u Dobretićima i Jajcu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće i bio je poznat po pokorničkom životu i darovima ozdravljanja, proroštva i bilokacije. Za života je činio brojna čudesa, a još i više nakon smrti. I danas više od sto godina od njegove smrti sve brojniji vjernici svjedoče o ozdravljenjima i uslišanjima po njegovu zagovoru.

Film će biti prikazan u velikoj dvorani ispod Franjevačkog muzeja Tomislavgrad u utorak 12.12.2023. u 19h. Ulaz je besplatan!

Franjevački muzej Tomislavgrad