Home Šport Senzacionalni uspjeh Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u Dohi: Imamo medalju!

Senzacionalni uspjeh Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u Dohi: Imamo medalju!

SHARE
Senzacionalni uspjeh Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u Dohi: Imamo medalju!

Autor: Dnevno.ba

Prvo veliko finale za Lanu Pudar u Olimpijskoj godini i velika, najveća medalja do sada. Lana se našla u stazi osam finalne utrke na 200 metara leptir. Za razliku od polufinalne utrke, opet je danas Lana bila najbolja kada je bilo najpotrebnije u završnici

Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam protivnica.

Naša sjajna plivačica zauzela je treće mjesto i osvojila svjetsku broncu, što je najveći uspjeh u karijeri mlade Mostarke.

Lana Pudar je osvojila broncu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Foto: Facebook

Veliki rezultat

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu europske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa sudionica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi usprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima.

Definitivno je ovo najveći uspjeh u karijeri mlade plivačice čije vrijeme tek dolazi. O kakvom se svjetskom čudu radi, najbolje govori podatak da joj je ovo 19. medalja u tako kratkoj karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima.

Drama nad dramama! Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva: Pala je i Francuska