Home Društvo Aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom Imotski povodom Europskog dana logopedije

Aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom Imotski povodom Europskog dana logopedije

SHARE
Aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom Imotski povodom Europskog dana logopedije

Svakog 6. ožujka  obilježava se Dan logopedije u svim članicama krovne udruge europskih logopeda ESLA čiji je Hrvatsko logopedsko društvo ponosni  član od 2006. godine. Taj dan članice ESLA na razne druge načine podsjećaju javnost na svoju struku i što sve ona pokriva. Logopedinje Udruge osoba s invaliditetom Imotski su odlučile posvetiti prvi tjedan ožujka tom značajnom danu za njihovu struku.

Logopedinje Udruge Marijana Juroš i Martina Puljiz koja je ujedno i predsjednica Udruge, ističu uspješnu suradnju sa rehabilitatorima, psiholozima, odgajateljima, učiteljima, pedijatrima.

Jedan dio aktivnosti je odrađen a odnosi se na upoznavanje studenata 5. godine Logopedije iz Mostara s radom logopeda u Udruzi. Aktualna je evaluacija rada logopeda kroz anketni upitnik koji je orijentiran na stavove roditelja, iskustva, njihove prijedloge.

U srijedu 6.ožujka 2024. u periodu od 12 do 14h planirane su aktivnosti vezane za provjeru čitanja i pisanja kod učenika prvih razreda. Svoj dolazak možete najaviti na broj 091/793 98 65 – Marijana Juroš.

Tim povodom posjetili smo naše logopedinje u Udruzi osoba s invaliditetom Imotski i u vrlo zanimljivom razgovori saznali puno detalja o suradnji naših stručnjakinja s djecom i roditeljima. Naglasak je stavljen na suradnju s roditeljima, skrbnicima i s drugim stručnjacima.