Home Društvo Dom zdravlja Grude organizira prvu edukaciju iz “baby handlinga”

Dom zdravlja Grude organizira prvu edukaciju iz “baby handlinga”

SHARE
Dom zdravlja Grude organizira prvu edukaciju iz “baby handlinga”

Dom zdravlja Grude u petak 22. ožujka u 16 sati organizira prvu edukaciju “baby handlinga” koja je namijenjena trudnicama i majkama djece do 3 mjeseca života

Termin „Baby handling“ označava prirodno rukovanje i postupanje s djetetom u svakodnevnim aktivnostima prilikom podizanja, spuštanja, promjene položaja, presvlačenja i nošenja. Takvo postupanje je temelj pravilnog usvajanja senzomotornog razvoja djeteta.

Preporuča se za svu djecu od rođenja pa do samostalnog kretanja, a obavezno je za djecu s neurorazvojnim smetnjama. Kada se beba pravilno drži djetetovom mozgu se šalju informacije o pravilnim pokretima, bebin mozak to pamti i može ih ponavljati.

Radionica je namijenjena trudnicama, i majkama djece do 3 mjeseca života, a bit će održana 22. ožujka 2024. godine u edukacijskoj dvorani Doma zdravlja Grude u 16 sati.

U prvom terminu predviđena je obuka oko 30 polaznika, a u slučaju većeg interesa organizirat će se dodatni termini.

Edukaciju provode pedijatar-neonatolog i magistrica fizikalne terapije i rehabilitacije s posebnim certifikatima za neurorazvojnu terapiju i instruktor za masažu beba po IAIM metodi.

Za edukaciju se možete prijaviti OVDJE.