Home Zanimljivosti Na iPhone 17 konačno stiže ekran koji svi žele

Na iPhone 17 konačno stiže ekran koji svi žele

SHARE
Na iPhone 17 konačno stiže ekran koji svi žele

Apple bi konačno mogao da doda svoju ProMotion tehnologiju ekrana svojim iPhone modelima koji nisu iz Pro serije tijekom 2025. godine, kada se očekuje iPhone 17 linija.

U novom izvješću se tvrdi da se Apple sprema da implementira svoju najnoviju tehnologiju displeja pod nazivom ProMotion, koja omogućava brzinu osvježavanja do 120Hz, u svojoj liniji iPhone modela koji nemaju prefiks Pro.

ProMotion tehnologija ekrana je predstavljena u iPhone 14 Pro seriji 2022. Od tada je ekskluzivna za Apple Pro liniju pametnih telefona. Ipak, prema novom izvješću The Eleca, kompanija planira da uvede tehnologiju u svoju liniju iPhonea koji nisu Pro, počevši od iPhone 17 linije iz 2025, piše B92.

Zašto je ovo važno? ProMotion tehnologija omogućava displeju da mijenja brzinu osvježavanja ekrana dinamički od 1Hz pa sve do 120Hz.

– Oglas –

U ovom trenutku Apple je rezervirao ovu tehnologiju za svoju ponudu proizvoda višeg kvaliteta, ali će morati da promijeni tu taktiku jer konkurencija već počinje da implementira 120Hz displeje u sve svoje modele.

– Oglas –