Home Društvo Milorad Dodik: Republika Srpska će pokrenuti proces osamostaljenja

Milorad Dodik: Republika Srpska će pokrenuti proces osamostaljenja

SHARE

Kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, Republika Srpska će krenuti u proces osamostaljenja, najavio je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

 

 

Kazao je kako je “ponosan na vladajuću koaliciju koja pokazuje odlučnost da provede te mjere po pitanju neovisnosti”.

“Politička elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici zabila je ozbiljan ‘autogol’. Genocid u Srebrenici se nije dogodio, da se dogodio, ne bi bilo potrebe da se ta tema stalno poteže. Sudovi koji su presudili, te presude se odnose na pojedince, a ne na narod”, rekao je Dodik.

Dodik je ponovno licitirao brojem ubijenih u genocidu u Srebrenici. Ustvrdio je i da “nigdje nema broja ubijenih Srba”.

Takozvani Armija RBiH je bila zločinačka organizacija, BiH je bila osuđena na raspad.

Takozvani Armija RBiH je bila zločinačka organizacija i činjenica da ima onih koji tako nešto obilježavaju govori zašto je BiH nemoguća. Bosanski Zlatni ljiljan je prvi progovorio o unitarnoj BiH za koju su se borili i pozvao na oprez, ali je jasno i da muslimani žele oživjeti tu vrstu priče koja ruši Daytonski sporazum i zaziva postojanje BiH. pitanje.

Bosna i Hercegovina je najveća laž i prijevara koju su smislili stranci da nas zauvijek zarobe u uvjetima u kojima je nemoguće funkcionirati.

Bosna i Hercegovina je osuđena na propast i samo njeno postojanje destabilizira regiju jer je nemoguće opstati u uvjetima u kojima jedna strana Bošnjaci stalno pokušava prevariti Srbe i Hrvate.

Hercegovački portal

Objava Milorad Dodik: Republika Srpska će pokrenuti proces osamostaljenja pojavila se prvi puta na Hercegovački portal.