Namex vikend

Pavlova s jagodama i kremom od sira i Lino lade

Priprema
20min

Kuhanje
2h

Sastojci

Kora
5 bjelanjaka
soli
250 g šećera

Krema
200 ml slatkog vrhnja
200 g svježeg sira
100 g bijele čokolade
50 g šećera u prahu
5 žlica Lino Lade kokos
jagode i listići mente, za dekoraciju

Priprema

Napravite koru
Istucite bjelanjke i sol sa šećerom u čvrsti snijeg, miksajte najmanje 15 minuta dok ne dobijete sjajnu i čvrstu strukturu.

Na papiru za pečenje napraviti željeni oblik biskvita (ja recimo volim da to bude rustikalo pa ništa ne zaglađujem već ostavim “neuredno”).

Pecite
Ispecite odnosno srušiti na 120 stupanjeva oko 90 minuta.

Nakon pečenja ostavite biskvit jos neko vrijeme unutra bez otvaranja pećnice, može čak i preko noći ako niste u žurbi.

Napravite kremu

Bijelu čokoladu otopite na pari i dodajte joj 5 žlica Lino Lade kokos.

Vrhnje za šlag smiksajte do pola, zatim dodajte svježi sir, šećer u prahu, otopljenu čokoladu s Lino Ladom.

Složite
Ukrasite voćem po želji, meni najdraža ljetna kombinacija su jagode i listići mente. (Index recepti)

Vrisak.info