Home Zanimljivosti (FOTO) Novi studij na daljinu: Primjena umjetne inteligencije na Sveučilištu u Mostaru

(FOTO) Novi studij na daljinu: Primjena umjetne inteligencije na Sveučilištu u Mostaru

SHARE
(FOTO) Novi studij na daljinu: Primjena umjetne inteligencije na Sveučilištu u Mostaru

Javna rasprava o nastavnome planu i programu diplomskoga sveučilišnog studija na daljinu Primjena umjetne inteligencije okupila je brojne zainteresirane studente, nastavnike, stručnjake iz gospodarstva te ostale zainteresirane za ovu temu, a održana je na Sveučilišnoj televiziji. Ovaj studij na daljinu izvodit će Sveučilište u Mostaru sa svojim partnerima, a bitno je naglasiti da će se studij pored hrvatskoga jezika izvoditi i na engleskome jeziku.

Rasprava je bila prilika za sve sudionike da pridonesu oblikovanju nastavnoga plana i programa ovoga suvremenoga diplomskog studija na daljinu. Tijekom rasprave razmatrani su ključni aspekti programa studija, uključujući kurikulum, metodologiju nastave i očekivane ishode učenja. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja, davati komentare i prijedloge, čime su aktivno sudjelovali u procesu oblikovanja programa.

Prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije, istaknuo je važnost inovacija i primjene umjetne inteligencije ne samo u obrazovanju nego općenito u društvu i poslovnome svijetu. Istaknuo je i nužnost integracije AI tehnologija u različite obrazovne programe kako bi studenti bili spremni za buduće izazove na tržištu rada.

Član povjerenstva za izradu nastavnoga plana i programa dr. sc. Krešimir Rakić, docent na Studiju računarstva Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, predstavio je viziju i ciljeve novoga diplomskog studija. Detaljno je objasnio kako će studijski program biti strukturiran, koji će se predmeti predavati te koje će vještine studenti steći tijekom studija. Naglasio je da je cilj programa pružiti studentima duboko razumijevanje umjetne inteligencije te praktične vještine koje će moći primijeniti u različitim industrijama. Također je istaknuo važnost suradnje s industrijom i mogućnostima koje će studenti imati za stjecanje praktičnoga iskustva kroz projekte i stručnu praksu.

– Oglas –

Sudionici su izrazili zadovoljstvo otvorenošću rasprave i mogućnošću da svojim doprinosom oblikuju budući program. Zaključeno je da će se prijedlozi i komentari detaljno analizirati te ugraditi u konačan nastavni plan i program.
Ova rasprava predstavlja važan korak u uspostavi kvalitetnog i suvremenog diplomskog studija na daljinu Primjena umjetne inteligencije koji će osigurati studentima relevantna znanja i vještine potrebne za uspjeh u području umjetne inteligencije.

– Oglas –