Home Kultura VLAISAVLJEVIĆ: BiH je država puna umjetnosti

VLAISAVLJEVIĆ: BiH je država puna umjetnosti

SHARE
VLAISAVLJEVIĆ: BiH je država puna umjetnosti

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Europe u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju „Dani europskog naslijeđa 2024“.

-Ovogodišnja tema „Putevi, veze i mreže“ daje mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama povijesti kako bismo otkrili što od njih danas možemo naučiti. Mogu reći da sam sretna što nastavljamo s našom manifestacijom. Posebno hvala predstavnicima medija koji su očito prepoznali značaj onog što radimo. Imamo sve od zapadne do istočne kulture, a sve to lijepo napravljeno kroz sevdalinku, linđu, trusu, gangu, poeziju i tako dalje. BiH je zaista država puna umjetnosti, samo umjetnike treba pokrenuti – poručila je federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Foto: Fena

Načelnica Službe za znanstveno-istraživački rad Zavoda za zaštitu spomenika Azra Lojo-Hajro osvrnula se na važan jubilej koji se obilježava ove godine.

– Cijela godina posvećena je nematerijalnoj baštini. Proslava traje cijelu godinu, a Federalo ministarstvo kulture i sporta slavi i obilježava od rujna mjeseca kada smo, u potpuno drugačijem konceptu, počeli realizirati Dane europskog naslijeđa, čime se zaista možemo hvaliti – istakla je Lojo-Hajro.

Na današnjem događaju ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i sporta u Sarajevu učenici Srednje glazbene škole Sarajevo izveli su prigodan program./Fena/