Home Društvo ASA CENTRAL osiguranje – Aposlutni lider na tržištu BiH

ASA CENTRAL osiguranje – Aposlutni lider na tržištu BiH

SHARE
ASA CENTRAL osiguranje – Aposlutni lider na tržištu BiH
ASA CENTRAL osiguranje d.d. je najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini prema službenim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH.

S ostvarenom premijom u prva četiri mjeseca 2024. godine od 39.862.053,00 KM, ASA CENTRAL osiguranje uvjerljivo drži poziciju lidera na tržištu osiguranja. Ovakav uspjeh rezultat je stalnog ulaganja, posvećenosti i edukacije uposlenika ASA CENTRAL osiguranja te klijenata koji su to prepoznali.

Lider po svim parametrima: premija, štete i inovacije

Pored najveće ostvarene premije, jedan od ključnih rezultata koji izdvaja ASA CENTRAL osiguranje od svih drugih osiguravajućih društava je i najefikasnija i najbrža obrada i isplata šteta na tržištu Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u poslovne procese i kvalitetnom timu zaposlenika, u prva četiri mjeseca 2024 .godine ostvarili smo postotak ažurnosti riješenih odštetnih zahtjeva od 95.6% te sa ukupno 11.835 riješenih odštetnih zahtjeva i 19.303.833,00 KM isplaćenog iznosa na ime riješenih šteta potvrdili lidersku poziciju na tržištu i u ovom segmentu poslovanja.

Digitalizirana prijava i obrada šteta ubrzala je cijeli proces, a klijentima pružila brzu i jasnu informiranost o statusu štete. Ovim smo pokazali da kao najveće osiguravajuće društvo u BiH postavljamo standarde u ovom, možda najbitnijem segmentu poslovanja, izjavio je član Uprave i izvršni direktor Arnes Hadžiosmanović.

ASA bolnica i ASA CENTRAL osiguranje: privilegiran pristup za klijente

Sestrinske kompanije ASA bolnica i ASA CENTRAL osiguranje, donose dodatnu korist klijentima. Uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, klijenti ASA CENTRAL osiguranja imaju privilegiran pristup najkvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi u prvoj privatnoj općoj bolnici, ASA bolnici.

Tri nova paketa proizvoda dobrovoljno zdravstveno osiguranje „Dr. Express, Dr. Flexi i Dr. Special“ kreirana su prema korisničkom iskustvu klijenata, kako bi osigurali bolje zdravlje sebi i svojim najbližima, bez gužvi, bez čekanja i bez uputnica.

Rezultati su službena potvrda da dobro radimo, ali i vjetar u leđa da našim osiguranicima nastavimo biti prvi izbor kada je u pitanju sigurnost i djelatnicima najpoželjniji poslodavac. To je ono što nas istinski čini najsretnijima, izjavio je predsjednik Uprave ASA CENTRAL osiguranja, Feđa Morankić.

*Sponzorirani članak