Home Život Mostar: Dječji dan uz omiljene pisce za mališane u ritmu Rim Tim...

Mostar: Dječji dan uz omiljene pisce za mališane u ritmu Rim Tim Tagi Dima

SHARE

Književni zabavnik za cvitkaše, prijatelje i roditelje – tradicionalni Dječji dan na Mostarskome proljeću održan je u prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosače. U bogatome programu sudjelovali su: Ivana Ćurić, Sonja Škobić, Radica Leko, Miljenka Koštro, Miro Naletilić i Miro Petrović te posebni gost Šimo Ešić. Kroz još jedan Dječji dan razdragane je mališane zajedno s književnicima i književnicama, inače dugogodišnjim suradnicima Književno-poučnoga časopisa za djecu i mlade “Cvitak”, vodila glavna tajnica MH Mostar Misijana Brkić-Milinković.

Dječji dan uz omiljene pisce za mališane u ritmu Rim Tim Tagi Dima - Mostar: Dječji dan uz omiljene pisce za mališane u ritmu Rim Tim Tagi Dima

”Još jedan Cvitkov Književni zabavnik, Dječji dan na Mostarskom proljeću, protekao je u znaku interakcije dječice i omiljenih pisaca iz Cvitka. Svatko je dobio i svoj primjerak Cvitka, a zanimljivo je da su svi zaželjeli onaj travanjski u kojemu je na duplerici osvanuo Baby Lasagna, pa se u ritmu Rim Tim Tagi Dim među najmlađima i zaplesalo. Hvala našim književnicama i književnicama koji su i ove godine dali svoj obol pjesmama i pričama iz ekologije, odnosno važnosti zaštite našega okoliša i planeta Zemlje. Hvala našem Šimi Ešiću koji je upravo radi Cvitkova dana doputovao iz Wuppertala, a kojega su dječica zasula brojnim pitanjim”a – kazala je Misijana Brkić-Milinković.

”Predivno je biti ponovno u Mostaru, družiti se s najmlađima, a najviše su me oduševila njihova pitanja. Bila su tako kreativna i zanimljiva. Obećao sam ponovno doći u Mostar, pa i u njihove škole, kako bismo se još jedanput lijepo družili kao danas. Hvala vrijednome Matičinu i Cvitkovu timu na pozivu i ovom prekrasnom danu, osobito mome prijatelju Miri Petroviću kojemu sam čvrsto obećao da se vidimo i, evo, tu sam” – kazao je posebni gost Šimo Ešić. Upravo je taj omiljeni pjesnik najmlađih na kraju svim malim posjetiteljima Dječjega dana podijelio bookmarkere sa svojim autogramom – za uspomenu na Cvitkov Književni zabavnik. Dječji dan na Mostarskom proljeću 2024. – 26. Danima Matice hrvatske organiziran je u suradnji s s udrugama Cvit i Zdravo društvo Mostar.