Home Društvo Proslavljen Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića iz Čitluka

Proslavljen Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića iz Čitluka

SHARE
Proslavljen Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića iz Čitluka


Učenici, djelatnici i njihovi gosti danas su proslavili Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića – Čitluk. Posebno svečano bilo je na školskoj priredbi, na kojoj su učenici, ali i djelatnici predstavili svoje raskošne talente.

Solisti, orkestar i zbor OŠ fra Didaka Buntića u uvodnim točkama odali su počast i zahvalu znamenitom franjevcu čije ime škola nosi kroz pjesme i recital, a nakon toga uslijedio je niz plesnih koreografija, igrokaza i pjesama.

Učenici su tako na današnjoj priredbi uprizorili potragu za znanjem, svoje viđenje ljubavi, pa tako i ljubavne glavobolje, iskazali ljubav prema zavičaju i domovini, a dio priredbe posvetili su i Ivani Brlić Mažuranić. Glagoljaška sekcija predmetne nastave predstavila se točkom kojom je obilježila 150. obljetnicu Ivane Brlić Mažuranić, najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu, dok je zapaženo mjesto u programu imala i izvedba Lindže.

Uživajući u programu, uzvanici i svi posjetitelji današnje priredbe mogli su se uvjeriti kako je OŠ fra Didaka Buntića – Čitluk prava riznica talenata u kojoj se ističu pjevači, plesači, glumci, recitatori i nadareni učenici za likovnu umjetnost, a valja kazati kako je učenica Iva Barbarić, uz pratnju školskog zbora i orkestra, izvela pjesmu „Viola“ s kojom je osvojila treće mjesto na Županijskom glazbenom festivalu. Također, učenica Gabrijela Milićević recitirala je pjesmu „Ljubav“ koju je napisala učenica Maja Čečura, a koja je na natjecanju povodom obilježavanja Dana hrvatskog jezika ocijenjena najboljom.

Izvrsnim učenicima, kao i svaka ranije generacija, može se pohvaliti i ovogodišnja generacija maturanata, a Marin Kapular, ravnatelj OŠ fra Didaka Buntića, na današnjoj svečanosti uručio je prigodne darove izvrsnim učenicama i učenicima: Borni Peharu, Emi Juričić, Klari Juričić, Luciji Prskalo, Tomislavu Gagri, Sari Bradvici i Jeleni Zubac.

Tradicionalno, povodom proslave Dana škole nagrađeni su u djelatnici koji su navršili trideset godina rada, a male darove za nesebično, predano i odgovorno obavljanje poslova Božani Bevandi, Mileni Vranješ, Angeli Dodig, Slađani Pehar, Sonji Prskalo, Dragani Kordić i Renati Prskalo uručili su ravnatelj Marin Kapular i Ivan Musa, predsjednik Školskog odbora.

Na kraju priredbe sve nazočne svojim su nastupom iznenadili djelatnici OŠ fra Didaka Buntića otpjevavši pjesmu „Tvoja zemlja“ Vice Vukova.