Home Društvo Restoran federalnog zastupnika dobio 75 tisuća za poticaj zapošljavanju osoba s invaliditetom,...

Restoran federalnog zastupnika dobio 75 tisuća za poticaj zapošljavanju osoba s invaliditetom, a njih – nigdje

SHARE
Restoran federalnog zastupnika dobio 75 tisuća za poticaj zapošljavanju osoba s invaliditetom, a njih – nigdje

Autor: Dnevno.ba

Tomislav Mandić, federalni zastupnik u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, već treći mandat uzastopce prolazi gotovo nezapaženo zbog svoje šutnje.

Dok u Domu naroda šuti, privatno nije ni blizu toliko tih. Naprotiv, čini se da se rukama i nogama bori kako bi povećao svoje prihode.

U posljednje dvije godine, restoran Gurman, koji je u vlasništvu T-maks d.o.o., tvrtke koja je obiteljski povezana s Mandićem, dobio je nevjerojatnih 75.000 KM kroz Javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica.

Ova sredstva su namijenjena podršci ranjivim kategorijama društva, ali postavlja se pitanje koliko je zapravo ovaj novac doista korišten za tu svrhu, bili smo, naime, više puta u Gurmanu i na ručku i na kavi i nikada nismo vidjeli da radi osoba s invaliditetom, piše Bild.ba.

Foto: Fena

Privatna poliklinika

Osim toga, Tomislav Mandić, poznatiji kao Toma Šaškurov, povezan je i s Poliklinikom Central. Ova poliklinika dobila je natječaj za sistematske preglede prosvjetnih djelatnika, iako su za tu svrhu adekvatno opremljeni i Domovi zdravlja na području ŽZH. Na ovaj način, Mandić je osigurao dodatni izvor prihoda za polikliniku, koja je privatna i posluje dobro u poslovima s državom, a vidljivo je da su time zanemarene javne zdravstvene ustanove koje bi jednako mogle pružiti tu uslugu a čije funkcioniranje plaćamo svi mi porezni obveznici. Ako moramo financirati školu i dom zdravlja, ne moramo, pobogu, polikliniku koja je povezana s Tomom Šaškurovim. Ili moramo?

Dok Mandić šuti u Domu naroda, njegova djela govore glasnije od riječi. Umjesto da aktivno doprinosi zakonodavnom procesu i zastupa interese građana, prvenstveno Hrvata u BiH koje bi tamo trebao predstavljati, on se čini više zainteresiranim za povećanje vlastitog bogatstva.

Građani Federacije Bosne i Hercegovine, u prvom redu Hrvati, zaslužuju zastupnike koji će se boriti za njih, a ne za vlastite financijske interese. Dodajmo da je prije oko pola godina objavljen članak po kojem se vidi da je Toma Šaškurov jedan od 10 najplaćenijih izaslanika u Domu naroda FBiH.

Prijatelj Mire Kraljevića dobio poticaj za svinje koje uopće ne uzgaja: Iznenadit ćete se, ali to nije sve…

Nije ono zgoreg zaraditi nešto sa strane, ne mora bilo koji političar živjeti ‘samo’ od svoje plaće, međutim, načini te zarade sa strane trebali bi imati kakvog takvog dostojanstva. Makar mrvicu.

Autor: Dnevno.bagoogletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1544621488181-7’); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1544621488181-8’); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById(‘monadplugscript’);if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement(‘script’);mpn_ns.id=’monadplugscript’,mpn_ns.type=’text/javascript’,mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src=’//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v=’+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}

ga(‘send’, ‘event’, ‘Monad_underarticle’, ‘pageview’);

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});