Home Šport Šaravanja: ‘Nadam se da će se Široki vratiti u vrh i biti...

Šaravanja: ‘Nadam se da će se Široki vratiti u vrh i biti onakav kakvog ga svi pamtimo’

SHARE
Šaravanja: ‘Nadam se da će se Široki vratiti u vrh i biti onakav kakvog ga svi pamtimo’

Autor: Dnevno.ba

Branič Ivan Šaravanja napustio je NK Široki Brijeg tijekom zimskog prijelaznog roka i otisnuo se u daleki Kazahstan. Tamo je potpisao za kazahstanskog prvoligaša FC Elimai.

U razgovoru za portal Korner365 otkrio je kako se osjeća u novom klubu u Kazahstanu.

“Dojmovi u novom klubu su super, iako je sve novo za mene nekako sam se brzo snašao i za sada sve štima što se tiče snalaženja i prihvaćanja u momčadi”, kazao je Šaravanja.

Uvjeti u novom klubu

“Imamo stvarno odlične uvjete, počevši od tromjesečnih priprema u Turskoj, pa kad smo se vratili nazad u svoj grad gdje također imamo sve što nam je potrebno da ostvarimo zacrtane ciljeve”, naveo je 27-godišnji Širokobriježanin.

Komentirao je i kvalitetu lige u Kazahstanu.

“Kvaliteta lige je jako visoka i mogu slobodno reci da klubovi ulazu jako puno i da se vodi računa o svemu, tako da jako sam ugodno iznenađen”, istaknuo je Šaravanja.

Ambicije kluba

“Ambicije su postavljene na početku priprema i to nije neka tajna, a cilj je izlazak u Europu, odnksno plasirati se kroz prvenstvo među prve četiri ekipe ili kroz kup natjecanje”, kazao je.

Objasnio je i zašto se nogometna sezona u Kazahstanu igra tijekom proljeća i ljeta.

“Da zbog klimatskih uvjeta sezona se igra od ožujka do studenog, a razlog tome su prevelike hladnoće i velikih minusa zimi nije moguće igrati, jer primjerice u mom gradu Semeyu temperature nerijetko padnu do -20 pa i niže”, rekao je.

Naveo je i tko su najveći konkurenti u borbi za plasman u Europu za njegov klub.

“Najveći kunkurenti su nam poznate momčadi kao što su Ordabasy, Astana, Aktobe i Tobol koji su uvijek u borbi za najviše plasmane”, kazao je.

Velež svladao Široki u Čitluku: Četvrti uzastopni poraz za Širokobriježane

Naglasio je da prati utakmice NK Široki Brijeg.

“Uvijek pratim NK Široki Brijeg, a pratio sam i prije mog dolaska u klub prošlog ljeta. Nadam se da će se Široki vratiti u vrh i biti onakav kakvim ga svi pamtimo, a to je da bude glavna pozitivna tema našeg posebnog grada”, zaključio je Ivan Šaravanja u razgovoru za Korner365.

Autor: Dnevno.bagoogletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1544621488181-7’); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1544621488181-8’); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById(‘monadplugscript’);if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement(‘script’);mpn_ns.id=’monadplugscript’,mpn_ns.type=’text/javascript’,mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src=’//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v=’+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}

ga(‘send’, ‘event’, ‘Monad_underarticle’, ‘pageview’);

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});