Home Društvo Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’

Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’

SHARE
Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’

Izaslanstvo saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH razgovaralo je o svojim zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza u Sarajevu sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Sastanak je trajao dva sata i prema riječima Mustafe Trakića, člana Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH pomaka ima i očekuju da bi do kraja narednog tjedna mogli imati sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i članovima Vlade FBiH.

Umirovljenici  imaju osam zahtjeva, među kojima su jednokratna pomoć od po 100 KM i 200 KM kao i izvanredno povećanje mirovina.

– Ja kao vječiti kritičar danas sam ostao začuđen prijemom i pripremom ministra Delića i Ministarstva, koji su značaj dali izaslanstvu  Saveza i ovom današnjem sastanku. Bio je Delić i njegovi pomoćnici kao i prestavnici Federalnog zavoda za mirovinsko  i invalidsko osiguranje. Što se tiče cijelog sastanka mogu reći da je bilo konstruktivno. Ministarstvo na čelu sa ministrom Delićem u potpunosti se složilo da naših osam zaključaka predoči Vladi Federacije. Ministar nam je obećao da će u što kraćem roku zatražiti sastanak sa Kolegijem Vlade. Nekih bi pomaka moglo biti, međutim, rano je da govorim. Današnjim sastankom sam zadovoljan – kazao je Trakić za Faktor.

Upitali smo u kojem smislu je bilo pomaka, da li će umirovljenici dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina …

– Što se tiče jednokratne pomoći i povećanja mirovina, Delić kaže da novac ne može dati Ministarstvo, ali će to delegirati Vladi FBiH i najviše zbog toga bit će i sastanak sa premijerom, odnosno, Vladom FBiH. Vidimo da postoji volja u Ministarstvu – govori Trakić.

Dodaje kako će od ishoda sastanka s predstavnicima Vlade FBiH zavisiti da li će ići u prosvjede u rujnu.

– Delić nam je kazao da će gledati da sa ministrom financija i premijerom sastanak bude do kraja idućeg tjedna. Ako bude ovakvo raspoloženje i na tom sastanku onda mislim da nećemo trebati pričati o prosvjedima i peticiji – rekao je Trakić.

The post Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina…: ‘Pomaka ima’ first appeared on ABCportal.info.