Home Crna kronika Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole: Udarali ga bejzbol palicama

Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole: Udarali ga bejzbol palicama

SHARE
Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole: Udarali ga bejzbol palicama

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Boriku kojeg su jučer napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC-u RS, ali nije životno ugrožen, kazala je u razgovoru za “Nezavisne novine” direktorica ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

Kako je istaknula, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je istaknula, najvjerojatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

– Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan, a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo – kazala je ona.

– Oglas –

Kako je istaknula, napad na učenika se desio jučer, u vrijeme velikog odmora u blizini škole, između supermarketa i autobuske stanice, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu.

– Kako se neslužbeno priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti, a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalificirala, to je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport – kaže Vilendečić.

– Oglas –

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

– Oglas –