Home Društvo Kakvo nas vrijeme čeka sljedeća dva tjedna: Još nekoliko dana kiše, a...

Kakvo nas vrijeme čeka sljedeća dva tjedna: Još nekoliko dana kiše, a onda stiže vrućina

SHARE
Kakvo nas vrijeme čeka sljedeća dva tjedna: Još nekoliko dana kiše, a onda stiže vrućina


“Najviše sunčanih perioda i najmanje padalina, do kraja svibnja, očekuje se u Hercegovini. Od 1. lipnja do kraja prognoznog razdoblja izgledno je stabilno, sunčano i toplo vrijeme”, navode iz FHMZ-a.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne jači razvoj oblačnosti u središnjim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može uvjetovati lokalne pljuskove, koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Kako je navedeno u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), puhat će slab do umjeren vjetar u Hercegovini, a u zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni.

“U ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 22 do 28 °C”, stoji u prognozi.

U nastavku su dali i izglede vremena za razdoblje od sutra pa sve do 7. lipnja, prenosi Klix.ba.

“Do 26. svibnja prognozira se nestabilno vrijeme, s pljuskovima, često praćenim grmljavinom te lokalno pojavom gradom posebno na sjeverozapadu, sjeveru i sjeveroistoku. U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme s povremene i umjernim padalinama pljuskovitog karaktera”, kažu iz FHMZ-a.

Dodali s da od 27. do 31. svibnja raste mogućnost za duže sunčane periode, ali i dalje su izgledni lokalni i povremeni pljuskovi.

“Najviše sunčanih perioda i najmanje padalina, do kraja svibnja, očekuje se u Hercegovini. Od 1. lipnja do kraja prognoznog razdoblja izgledno je stabilno, sunčano i toplo vrijeme”, dodaju iz FHMZ-a.

Do 31. svibnja, kako su naglasili, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 22 do 27 °C.

“Od 1. lipnja do kraja prognoznog razdoblja, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tijekom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 29 u Hercegovini do 32 °C”, stoji u prognozi FHMZ-a.

Večernji.ba

Vrtlarija Šarić Livno