Home Društvo Predstavnik Hrvata u Srbiji ogrnut srpskom zastavom pratio glasanje o Srebrenici

Predstavnik Hrvata u Srbiji ogrnut srpskom zastavom pratio glasanje o Srebrenici

SHARE
Predstavnik Hrvata u Srbiji ogrnut srpskom zastavom pratio glasanje o Srebrenici
UN-ova Opća skupština danas je na sjednici usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Aleksandar Vučić izrazio je svoje nezadovoljstvo glasanjem u New Yorku tako što se ogrnuo srpskom zastavom. Nakon upozorenja osiguranja da je skine, poručio im je da njemu srpsku zastavu nitko neće uzeti.

Istovremeno, u Beogradu su Vučićevi ministri pozorno pratili glasanje. Srpski premijer Miloš Vučićević objavio je na Instagramu fotografije ministara ogrnutih u srpske zastave.

Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!”, napisao je Vučević uz fotografije, piše Index.hr.

Među Vučićevim ministrima, ogrnut srpskom zastavom, sjedio je i Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije.

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala “za”.

Osim Srbije, protiv su bile Rusija, Kina i Mađarska. Neke afričke i azijske države. Protiv su bile i Kuba te Nikaragva i Venezuela.

Opća skupština UN-a usvojila Rezoluciju o Srebrenici

(www.jabuka.tv | Foto: Instagram/Miloš Vučević)