Home Zanimljivosti Mostar: Sonata u proljeće Ane Pešut

Mostar: Sonata u proljeće Ane Pešut

SHARE
Mostar: Sonata u proljeće Ane Pešut

Sonata u proljeće naziv je koncerta Ane Pešut na violini, koji će se održati u utorak, 29. svibnja u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Na programu su Schubertova sonata za violinu i klavir u A-duru i Bachova sonata za solo violinu br. 2. Koncert Ane Pešut, uz klavirsku pratnju Zerine Šabotić, dio je glazbenoga programa ovogodišnjeg Mostarskog proljeća – 26. Dana Matice hrvatske.

O umjetnici…
Ana Pešut rođena je u Mostaru 10. veljače 1997. godine. Prve poduke iz violine dobiva od majke. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Glazbenoj školi I. i II. stupnja u Mostaru, u klasi prof. Vasilyja Buzmakova. Godine 2016. upisuje Glazbenu akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je, nakon četiri godine studija, stekla zvanje diplomirane glazbene umjetnice – violinistice. Na trećoj godini studija bila je članica komornog ansambla koji je osvojio prvu nagradu na natjecanju u Travniku. Tijekom svoga obrazovanja više je puta bila sudionica projekata Simfonijskog orkestra u Mostaru te članica ansambla Mostarske simfoniette. Godine 2022. upisuje završnu, petu godinu na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Gorana Končara, gdje je 2023. i magistrirala. Godine 2024. bilježi i ulazak u polufinale natjecanja Papandopulo u Zagrebu.

– Oglas –