Home Politika NAŠA STRANKA: Imenovanje Vukoje je važan korak ka funkcionalnosti Ustavnog suda BiH

NAŠA STRANKA: Imenovanje Vukoje je važan korak ka funkcionalnosti Ustavnog suda BiH

SHARE

Povodom posljednje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj je, između ostalog, imenovan Dragan Mioković na mjesto predsedavajućeg doma, kao i imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, oglasila se Naša stranka.

– Na mjesto predsjedavajućeg Zastupničkog doma imenovan je Dragan Mioković iz Naše stranke. Mioković je dokazani profesionalac i patriota koji se pokazao i kao kvalitetan zastupnik a pogotovo u svom radu kao predsjednik Povjerenstva za sigurnost Zastupničkog doma. Želimo mu uspješan rad. Prije njega dužnost predsjedavajuće obavljala je Mirjana Marinković-Lepić, također iz Naše stranke, koja je, nažalost, iz zdravstvenih razloga podnijela ostavku još u rujnu prošle godine. Čestitamo joj što je unatoč teškim okolnostima uspjela obavljati svoje dužnosti kao predsjedavajuća u ostavci i kao zastupnici želimo joj uspješan nastavak rada. Posebno smo ponosni na činjenicu da je bila prva žena na poziciji predsjedavajuće Zastupničkog doma.

Na posljednjoj sjednici imenovan je i sudac Ustavnog suda BiH što je, s obzirom na činjenicu da Ustavni sud već dugo nije bio u punom sastavu, važan korak ka osiguranju njegove funkcionalnosti.

Na sjednici su izglasana i brojna druga jednako važna imenovanja, ali usvojeni su i za građane brojni važni akti. Posebno ističemo Strategiju za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji za razdoblje 2024. – 2027. godine. Uvjereni smo da uskoro možemo očekivati veće unapređenje zakonskih rješenja kad su femicid i nasilje u obitelji u pitanju, te oštrije kazne za počinitelje.

Nasilje u obitelji pošast je koja je posljednjih godina uništila ogroman broj života. Mislimo tu i na ubojstva, pogotovo femicid, ali i na preživjele žrtve nasilja koje žive s traumama – navodi se u priopćenju Naše stranke./HMS/