Home Crna kronika Majka dvojice dilera iz BiH uhićena sa skoro 50 kg marihuane u...

Majka dvojice dilera iz BiH uhićena sa skoro 50 kg marihuane u Hrvatskoj

SHARE
Majka dvojice dilera iz BiH uhićena sa skoro 50 kg marihuane u Hrvatskoj

DU (46), medicinska sestra iz Bosanske Gradiške, uhićena je u Hrvatskoj nakon što je policija kod nje pronašla 49 kilograma marihuane, saznaje ATV.

Osoba je uhićena prošlog tjedna kada su pripadnici MUP-a Hrvatske, na autoputu prema Sloveniji, zaustavili automobil kojim je upravljala iu njemu otkrili veliku količinu droge. U Hrvatskoj joj je određen istražni pritvor.

Uhićena je majka Veljka i Marka Ugrenovića koji su zbog trgovine drogom uhićeni u Republici Srpskoj. Veljko je uhićen u akciji “Storage 2” koja je provedena u prosincu 2021. godine na temelju informacija iz aplikacije Sky i Anom. Marko je prošli mjesec uhićen u akciji “Roma” u Prijedoru i od tada se nalazi u pritvoru.

Istragu za akciju “Storage” vodi Tužiteljstvo BiH i njome je obuhvaćeno više od 20 osoba, ali optužnica još nije podignuta. Veljko je, kao i većina osumnjičenih, u pritvoru proveo šest mjeseci u lipnju 2022. pušten je da se brani sa slobode.

– Oglas –

Predmet se pred Sudom BiH vodi kao “Veljko Ugrenović i drugi”, a grupa se na teret stavlja krijumčarenje veće količine skanka iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem uskladištena u Bosanskoj Gradišci.

Sumnja se da su dio droge osumnjičeni preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

– Oglas –

Istragu u predmetu “Romi” vodi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a osim Marka Ugrenovića osumnjičeno je još 13 osoba. Tijekom akcije policija je u selu Kozaruša otkrila laboratorij za vještački uzgoj marihuane sa 209 stabljika indijske konoplje.

– Oglas –