Home Kultura U ORGANIZACIJI HKD NAPREDAK: Mostarci uživali u koncertu klasične glazbe studenata Muzičke...

U ORGANIZACIJI HKD NAPREDAK: Mostarci uživali u koncertu klasične glazbe studenata Muzičke akademije Sarajevo

SHARE

– U Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je koncert klasične glazbe studenata Muzičke akademije Sarajevo, među kojima su bila i troje stipendista HKD Napredak.

Koncert je organizirala Glavna podružnica HKD Napredak Mostar.

Prvolipanjsku večer, pred punom dvoranom, obogatili su izvedbama skladbi Haydna, Schuberta, Torrobe, Tchaikovskog, Vučića i drugih. Na klaviru je nastupila Josipa Bošnjak, flautu je svirala Marija Mila Milas, na gitari Roko Škobić, dok su baritoni Tomislav i Danijel Perić dodatno oduševili publiku.

Predsjednik Glavne podružnice Mostar, Miroslav Landeka, u uvodnom govoru izrazio je želju da koncert postane tradicija, ističući važnost ovakvih prilika za mlade umjetnike.

“Želimo poduprijeti izvrsnost i kvalitetu,” kazao je Landeka, napominjući kako mali narodi na taj način mogu zauzeti svoje mjesto na svjetskoj karti.

 Landeka je također istaknuo da mostarska podružnica Napretka prednjači po broju stipendista koji su na Muzičkoj akademiji te kako je HKD Napredak ove godine osigurao 170.000 KM za 115 stipendista.

 Ovaj događaj još je jednom potvrdio važnost podrške mladim talentima, omogućujući im da steknu samopouzdanje i pokažu svoje vještine pred širokom publikom.

/HMS/