Home Društvo Liječnica otkrila tko je muškarac koji se zapalio ispred Vlade: ‘Psihički je...

Liječnica otkrila tko je muškarac koji se zapalio ispred Vlade: ‘Psihički je rastrojen, ovisnik’

SHARE
Liječnica otkrila tko je muškarac koji se zapalio ispred Vlade: ‘Psihički je rastrojen, ovisnik’

Autor: Dnevno.ba

Liječnica Gordana Štajminger novinarima je rekla kako je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu na sebi imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili. Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još intervencija jer je pozlilo novinarima koji su tu scenu vidjeli.

Dodala je da je čovjek koji se zapalio bio propali kockar, kojega je žena lani isto prijavila, psihički rastrojen. “Stanje je vrlo ozbiljno, pacijent je životno i vitalno ugrožen”, kaže ona.

Muškarac koji se zapalio bio je u trenutku dolaska kontaktibilan, disao je i imao puls, a kad mu je liječnica prišla ponavljao je: “Vrećica, vrećica.” Liječnica kaže kako su se bojali da je u vrećici koja je bila pored njega eksploziv, ali se pokazalo da nije. Ona smatra da slučaj “nema političku pozadinu”. “Premijer je odmah izašao, kooridinirao je cijelu akciju i sve iskoordinirano na vrijeme i brzo”, rekla je.

Foto: Damjan Tadic Cropix

Oglasio se glasnogovornik Vlade

Oglasio se glasnogovornik Vlade Marko Milić. “Svi smo naravno potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra. Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, izišli su ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidio što se dogodilo, dok je liječnica s obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina”, napisao je.

Užas na Markovom trgu: Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])