Recept za pravu ljetnu poslasticu, štrucu s višnjama, čitateljice Lidije Vulić-Ćurić iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Sastojci
Tijesto
0,5 kocke svježeg kvasca
1 žlica šećera
60 ml ulja
170 ml mlijeka
300 g glatkog brašna
prstohvat soli
1 vrećica vanilin šećera
Nadjev
250 g višanja
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 g šećera
3 žlice griza
Priprema
Zamijesite tijesto
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite smjesu da se udvostruči.
Pripremite nadjev
Sve sastojke u lončiću prokuhajte i ohladite.
Pecite
Nafilanu štrucu stavite u pekač obložen papirom, ostavite još malo da odstoji, premažite uljem i po površini izbockajte čačkalicom. Pecite na 190°C 35 do 40 minuta. Pečenu opet premažite uljem i pokrijte papirom za pečenje i krpom. Ostavite da se ohladi.
Vrisak.info