Namex vikend

“Tajni” recept za najmekše palačinke na svijetu

Foto: RitaE/pixabay.com

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, sol/šećer i mlijeko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 2 žlice ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Sve tekuće sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite tako da nema grudica. Ulijte na kraju ulje, pa ponovo sve izmješajte.

Tavu za palačinke ugrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo. Pecite palačinke, slažite ih ih jednu na drugu, a posudu-tanjur na koju ostavljate pečene palačine   poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne, navodi krstarica.