Krumpir salata čest je prilog u mnogim zemljama, ali posebno je dojmljiva i ona koju pripremaju Bavarci u Njemačkoj.
Radi se o laganoj, a bogatoj verziji salate od krumpira kojoj sastojci daju svježinu. Za razliku od teških salata s majonezom i vrhnjem, ova verzija je lagana i puna svježih okusa – dodaju se rotkvice, krastavci i svježi vlasac.
Krenut ćemo odmah na sastojke, a salatu preporučujemo i kao brzi gablec na poslu – zbog krumpira je svakako zasitna.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve trebati:
- krumpir
- luk
- povrtni temeljac
- bijeli vinski ocat
- rotkvice
- krastavac
- svježi vlasac
- maslinovo ulje
- senf
- sol i papar
Kako se priprema?
Skuhajte krumpir u kori pa ga ocijedite i ogulite. Narežite ga na trakice, pa dodajte na trakice narezan luk i dobro promiješajte.
U malom loncu zakuhajte pola octa, pa prelijte preko krumpira. Ostavite da odstoji, a za to vrijeme pomiješajte ostatak octa s uljem, senfom, soli i paprom.
Krumpirima dodajte krastavac, rotkvice i vlasac i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja ohladite.
(www.jabuka.tv)