FOTO U Gradskoj knjižnici predstavljene dvije kuharice, imotski chefovi oduševili okusima

Klimatska kuharica te Znanost i umjetnost doživljaja hrane naslovi su dviju kuharica koje su večeras u gradskoj knjižnici Don Mihovil Pavlinović predstavile dr.sc. Sanja Tišma ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose te dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica pri IRMO institutu. Autorice su u knjigama donijele jedan posve novi znanstveni pristup spremanju i doživljaju hrane. Posjetitelji su nakon predstavljanja doživjeli nezaboravan doživljaj okusa. Imotski chefovi Ante Jonjić i Mirko Tolić, su pripremili i servirali nekoliko jela iz kuharica modificiranih na pjenici od naranči i graška. Cijela večer protekla je u jednom nezaboravnom doživljaju okusa i riječi, potvrđujući potencijal gastrodiplomacije na sveopće zadovoljstvo svih nazočnih.

FOTO: GK Don Mihovil Pavlinović