Namex vikend

Preukusan kolač s kikiriki maslacem

Priprema
15min

Kuhanje
50min

Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kikiriki maslaca.

Sastojci

Biskvit
300 g brašna
200 g šećera
80 g kakaa
6 g praška za pecivo
6 g sode bikarbone
2jaja
240 ml mlijeka
240 ml vode
120 ml ulja
1 žličica ekstrakta vanilije

Krema
400 gsvježeg krem sira
200 gšećera u prahu
450 gkikiriki maslaca
200 mlvrhnja za šlag

Priprema
1
Napravite biskvit

Sve suhe sastojke osim šećera pomiješajte u posudi, a šećer i jaja izmiksajte u drugoj posudi. U šećer i jaja dodajte mokre sastojke, promiješajte, a zatim umiješajte i suhe sastojke i dobro izmiksajte.

Kalup obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom ako je gotovo, a kada bude gotov, biskvit ohladite i prerežite na dva dijela.

2
Napravite kremu

Mikserom izradite vrhnje za šlag, a u drugoj posudi izmiksajte krem sir i šećer u prahu. Dodajte i kikiriki maslac pa miksajte dok ne dobijete kremu. U kremu umiješajte izrađeno vrhnje za šlag, a zatim i izmiksajte.

3
Složite

Pripremite pladanj na kojemu ćete složiti kolač – na dno stavite biskvit koji ćete premazati kremom, a zatim na kremu ide još jedan sloj biskvita koji se opet premaže kremom.

Kolač možete dekorirati po želji – na vrh možete dodati šlag i posipati kakaom ili čokoladom u prahu. Ostavite u hladnjaku preko noći, a zatim poslužite. (Index recepti)

Vrisak.info