Namex vikend

Dva zlata i srebro za našeg Antu Jonjića na međunarodnom gastro festivalu!

Trodnevni Dubrovnik Royal Gourmet, međunarodni gastro festival i natjecanje kuhara, konobara, barmena, barista i restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, završen je u petak dodjelom pehara i odličja pobjednicima manifestacije.

Dva zlata i jedno srebro osvojio je naš Ante Jonjić kao predstavnik Restorana Bura Dubrovnik gdje se natjecao u 3 kategorije i ostvario slijedeće rezultate.

Za Morsko jelo pravio je tortu od liganja s crnim velute umakom i tartom od kozica limete metvice i škampa.

Za Vege jelo – rolada od tofua punjenog s plavim sirom, krema od avokada, đumbira i meda . 

Kategorija Desert – gnude od kravlje  skute sa karameliziranim vrhnjem majčinom dušicom,  zvjezdanim anisom i perlama od meda s kaduljom.

Kategorija Riba i Vege jelo – zlatna medalja.

Kategorija Desert – srebro.