Priča o Sacher torti navodi kako je nastala na Bečkom dvoru 1832. godine, kada je austrijski kancelar Klemens Wenzel von Metternich tražio da se osmisli desert, kojim bi impresionirali njegove goste.Glavni kuhar se te noći razbolio pa je 16-godišnji pomoćni kuhar Franz Sacher bio zadužen za slasticu. Mladi kuhar tu noć je pripremio je tortu o kojoj se i danas priča i vrlo rado nalazi na trpezama širom svijeta.
Za biskvit sacher torte bit će vam potrebno:
- 6 jaja
- 120 grama brašna
- 120 grama omekšalog maslaca -200 grama čokolade za kuhanje
- 100 grama šećera u prahu
- 100 grama sitnog šećera
- jedna vrećica vanilin šećera
- jedna ravna žličica soli
Sastojci za čokoladnu glazuru su:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 200 grama šećera
- 150 mililitara vode
Ostali sastojci:
- 200 grama džema od marelice
- maslac i brašno za premazivanje kalupa
Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, uzmite kalup za torte promjera 24 centimetra i premažite ga maslacem te pospite brašnom.
Nakon toga otopite čokoladu na laganoj vatri, a onda ostavite da se ohladi. Džem od marelice ostavite na sobnoj temperaturi kako bi ga lakše premazali preko biskvita.