Namex vikend

Lažne kremšnite gotove su za 30 minuta, a tope se u ustima

Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga. Potom ga prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi
 

Sastojci:

6 jaja,

200 g šećera,

2 pudinga od vanilije u prahu,

4 žlica brašna,

1,40 l mlijeka,

1 lisnato tijesto,

3 žlice šećera u prahu

Prostupak:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksajte i zakuhajte u litri kipućeg mlijeka (skuhati kao puding), prenosi 24sata.hr.

Od bjelanjaka i 50 g šećera istucite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u vruću kremu. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobijete lijepu zlatno-žutu boju).

Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.