Cijena janjetine u restoranima, popularnog pečenja, košta od 50 do 70 maraka, ovisno gdje se namjerite na omiljenu poslasticu, međutim ona je preskupa kako god se okrene.
Stoga se sve više mladenaca odlučuje janjetinu izbaciti iz ponude na svojim svadbama. To za Herc.info potvrđuje vlasnik svadbenog salona u Hercegovini. – Moglo bi se reći da je janjetina postala kolateralna žrtva svadbi. Mladencima danas igra veliku ulogu hoće li dobiti stolicu 5 ili 10 maraka manje po komadu onda se štedi na čemu se može, a janjetina je najgore prošla u toj priči – kaže nam.
S obzirom da je mnogima omiljena delicija pitamo ga zašto je to tako. – Pa kod nas je neki običaj da janjetina bude u kasnijem terminu, a onda je dosta i ostane pa onda mladenci radije biraju alternativu. Kod nas se čobanac vratio u ponudu i sve je popularniji – ispričao je vlasnik jednog salona za Herc.info.
Objava Janjetina kolateralna žrtva svadbi, mladenci je pomalo izbacuju zbog cijene, a čobanac opet sve popularniji pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.