Čilić otkrio koja je tajna njegova dugogodišnjeg uspjeha: Ovu hranu nije konzumirao već 10 godina

Autor: Dnevno.ba/Dragan Marić

Marin Čilić, proslavljeni hrvatski tenisač, 36-godišnjak rođen u Međugorju nedavno je osvojio 21. ATP naslov u kineskom Huangzhouu, označavajući svoj povratak na tour nakon dvogodišnjih povreda. Čilić pripisuje svoju dugotrajnost zdravim prehrambenim navikama, a najčešći obrok mu čine jaja, palačinke, tjestenina, riža i piletina, što mu osigurava potrebne proteine i ugljikohidrate.

Na turnirima u Italiji uživa u tjestenini s umakom od rajčice, dok u Australiji preferira indijsku piletinu prženu na maslacu.

Jedino odstupanje zna imati za vrijeme turneje u Sjedinjenim Američkim Državama kada se s vremena na vrijeme počasti burgerom, iako junk food u pravilu ne preferira.

“Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem”, rekao je naš proslavljeni tenisač.

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/Guliver Image

Što jede za vrijeme meča?

“Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu”, otkrio je Čilić koji prije meča uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.

Privatno prijateljima voli pripremiti svoje omiljeno jelo – teleću koljenicu.

“To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se na prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati”, savjetuje Čilić.

Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom, a kod kuće voli naručiti i pizzu. U restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem.

Dodig teniskim centrom u Međugorju želi mladima osigurati uvjete kakve nisu imali on i Čilić

Autor: Dnevno.ba/Dragan Marić