Marin Čilić, proslavljeni hrvatski tenisač, 36-godišnjak rođen u Međugorju nedavno je osvojio 21. ATP naslov u kineskom Huangzhouu, označavajući svoj povratak na tour nakon dvogodišnjih povreda. Čilić pripisuje svoju dugotrajnost zdravim prehrambenim navikama, a najčešći obrok mu čine jaja, palačinke, tjestenina, riža i piletina, što mu osigurava potrebne proteine i ugljikohidrate.
Na turnirima u Italiji uživa u tjestenini s umakom od rajčice, dok u Australiji preferira indijsku piletinu prženu na maslacu.
Jedino odstupanje zna imati za vrijeme turneje u Sjedinjenim Američkim Državama kada se s vremena na vrijeme počasti burgerom, iako junk food u pravilu ne preferira.
“Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem”, rekao je naš proslavljeni tenisač.
Što jede za vrijeme meča?
“Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu”, otkrio je Čilić koji prije meča uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.
Privatno prijateljima voli pripremiti svoje omiljeno jelo – teleću koljenicu.
“To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se na prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati”, savjetuje Čilić.
Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom, a kod kuće voli naručiti i pizzu. U restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem.
Dodig teniskim centrom u Međugorju želi mladima osigurati uvjete kakve nisu imali on i Čilić