– Iz malog vrta, iz kojega tijekom cijele godine koristimo svježe plodove, imamo dovoljno i za pripremu zimnice. Tu je i dvorište s kamenjarima, prelijepim trajnicama i cvijećem, a uz malo truda sve to zajedno postaje bogatstvo autohtonih domaćih kvalitetnih proizvoda koji se ne mogu kupiti u trgovinama ili na tržnicama. Kako bih i drugima, posebno mladim ljudima koji napuštaju svoje ognjište, ukazala upravo na tu činjenicu i potaknula ih na razmišljanje o povratku u svoja sela, napisala sam i ovu knjigu – kaže Eva.
“Raj, ako postoji, onda je sigurno satkan od mnogo divnih recepata koji se mogu pronaći u ovoj «slatkoj» knjizi gospođe Eve. Mnogo je na tržištu sličnih knjiga koje pružaju čitatelju iskustvo pripreme slanih i slatkih delicija, ali i u ovoj se posebno osjeća ona ljubav i želja da se ovi recepti i umijeće pripremanja približe baš svakom čitatelju i pokušaju sačuvati od zaborava. Osjeća se žar ponovo okupiti obitelj za stolom kao središtem svake domaćinske kuće. Ove delicije svevremenske su i vrlo dobro izgledaju u starom ruhu. Vraćaju nas u djetinjstvo i bezbrižne dane, kada su ih pripremale naše vrijedne bake, koristeći jednostavne domaće namirnice i kada je svaka kuća mirisala po jabukama, višnjama, šljivama, domaćoj masti i svinjskom salu”, piše, među ostalim, u svojoj recenziji Evine knjige strukovna učiteljica slastičarstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, Marina Majdenić.
Ona je sa svojim učenicima isprobala dobar dio recepata iz ove knjige, bogate preporukama za pripremanje likera, zimnice, kolača, salata, juha, bombona i drugih proizvoda iz naših vrtova.
Navodeći postignuća i plodove koji se mogu pronaći u vrtu i voćnjaku Eve Ivanović, koja iz njega crpi golemu snagu, dok istodobno mnoge mlade generacije i mladi poljoprivrednici nedovoljno iskorištavaju postojeći prirodni potencijal u neposrednom okruženju. Recenzent i agronom Zvonimir Ivičić stajališta je da upravo ova knjiga “provocira svakoga od nas i traži samo jedan mali korak u slobodu kreativnog stapanja s bogatstvom prirode”.