Home Društvo Grabar-Kitarović i Moore: Nema stabilne Bosne i Hercegovine bez Hrvata

Grabar-Kitarović i Moore: Nema stabilne Bosne i Hercegovine bez Hrvata

SHARE

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je veleposlanika Jonathana Moorea, voditelja Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Bosni i Hercegovini s kojim je razgovarala o važnosti vraćanja usredotočenosti međunarodne zajednice na stanje u jugoistočnoj Europi, posebice u Bosni i Hercegovini u kontekstu nedavnih zbivanja.

Veleposlanik Moore istaknuo je kako cijeni iskrenu zabrinutost Predsjednice Republike za stabilnost Bosne i Hercegovine te dijeli značaj prepoznavanja terorističke ugroze.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost i potporu koju će Republika Hrvatska i nadalje pružati Bosni i Hercegovini na njezinom putu ulaska u članstvo Europske unije i približavanju NATO-a kroz aktiviranje Akcijskog plana za članstvo. Složili su se kako nema stabilne Bosne i Hercegovine bez Hrvata, a Predsjednica je posebno naglasila važnost poštivanja prava hrvatskog naroda kao jednog od triju jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Veleposlanik Moore predstavio je hrvatskoj Predsjednici rad i aktivnosti Misije OESS-a. Posebno je naglašena važnost obrazovanja i suradnje u kontekstu iskorjenjivanja radikalizacije. Istaknuo je ulogu Hrvata u Bosni i Hercegovini kao predvodnika procesa europskih integracija ove države – priopćeno je iz Ureda Predsjednice Republike Hrvatske.

Hercegovacki.info