Home Crna kronika U BiH još dvoje mrtvih zbog hladnoće, ledeni val uzeo već šest...

U BiH još dvoje mrtvih zbog hladnoće, ledeni val uzeo već šest života; uvedene i drastične redukcije vode

SHARE

Još dva smrtna slučaja izazvana smrzavanjem zabilježena su u Bosni i Hercegovini, izvijestili su u srijedu lokalni mediji ističući kako je time broj žrtava ledenog vala u toj zemlji povećan na šest.

Smrznuto tijelo 49-godišnjeg muškarca pronađeno je kod Zvornika u istočnoj Bosni, a još jedan muškarac koji je preminuo zbog pothlađenosti pronađen je kod mjesta Srednje, sjeverno od Sarajeva.

Policija je u oba slučaja provela očevid, a obavljena je obdukcija kojom je potvrđeno kako je smrt prouzročena velikom hladnoćom.

U BiH se nastavljaju i poteškoće u prometu zbog zaleđenih cesta, a u Zenici koja slovi za jedan od gradova u kojima su zabilježene najniže temperature stanovništvo ponovo ima problema s grijanjem.

Nakon dvodnevnog kvara na glavnom postrojenju centralnog grijanja on je u utorak poslije podne otklonjen no cijeli sustav u srijedu je ponovno zakazao jer je procurio glavni kotao za proizvodnju toplotne energije pa je većina stanova u Zenici opet bez zagrijavanja.

U Sarajevu je zbog niskih temperartura noću na srijedu puknula jedna od glavnih vodoopskrbnih cijevi pa je veliki dio grada ostao bez vode.

Zbog smanjena dotoka s prirodnih izvorišta koji je opet prouzročen niskim temperaturama u noćnim su satima u Sarajevu uvedene drastične redukcije vode.

Izvor: HINA