Home Crna kronika Talijanski hotel pogodila lavina – potraga za 30 osoba

Talijanski hotel pogodila lavina – potraga za 30 osoba

SHARE

Pretpostavlja se da je do trideset ljudi poginulo u malom hotelu u središnjoj Italiji nakon što se sinoć lavina obrušila na hotel, javljaju talijanski mediji. Vjeruje se da je lavinu uzrokovao potres koji se dogodio jučer.

Tv kanal SkyTG24 javio je da su neki poginuli pronađeni u hotelu Rigopiano, u gradu Farindola, na planini Gran Sasso u središnjoj talijanskoj regiji Abruzzo.

Talijanska novinska agencija Ansa na svom je internetskom portalu navela kako su spasioci koji su uspjeli doći do hotela javili da ima puno smrtno stradalih. Za sada nema drugih pojedinosti o nesreći.

Niz snažnih potresa pogodio je u srijedu središte Italije uznemirivši stanovnike koje je i lani pogodio razoran potres, zbog čega su zatvorene stotine škola te prekinut promet željeznicom i podzemnom željeznicom u Rimu.

Tri sata nakon prvog potresa nije bilo dojava o većoj šteti i o ozlijeđenima, premda su se urušile neke zgrade na seoskim područjima načete u lanjskim potresima.

Zbog mećave koja je donijela snijeg u pokrajine Lacij, Marke i Abruzzi i otežala im pristup, mjesni čelnici još nisu mogli procijeniti štetu i utvrditi ima li ozlijeđenih.

HRT.hr