Home Crna kronika VIDEO: Dan na mostarskim prometnicama s policijom i početnicima

VIDEO: Dan na mostarskim prometnicama s policijom i početnicima

SHARE

Ako živite u Mostaru, vjerojatno ste već naviknuti na nesavjesne i ponekad vrlo maštovite vozače koji trube, pričaju na telefon, nepropisno se parkiraju. Kako bismo provjerili imaju li Mostarci prometnu kulturu, naša ekipa provela je dan na terenu s policijom, ali i početnicima koji tek uče kako se ponašati u prometu.

Prometna kultura u Mostaru gotovo i ne postoji. Neodgovorni vozači nerijetko svjesno izazivaju prometni kaos. Situaciju dodatno pogoršavaju i loše označene ceste, prometni znakovi na krivim mjestima, ali i radovi na cesti.

Prema statističkim podacima za 2016. godinu, u Policijskoj upravi Mostar izdano je 19.290 prekršajnih naloga u području prometa. Time je zabilježen porast za 6,8 posto u odnosu na 2015, objavljuje Naša TV.

Evidentirano je i 29,7 posto više alkoholiziranih vozača, dok je, gle čuda, broj nepropisno parkiranih smanjen za 6,2 posto.

Iako je na mostarskim ulicama u 2016. godini zabilježen manji broj smrtno stradalih u odnosu na 2015., broj prometnih nezgoda je u stalnom porastu. Međutim, nadležni tvrde da čine sve što je u njihovoj moći.