Home Gospodarstvo Ljubuški mladi krumpir na tržištu pod jedinstvenim brendom “Domestica”

Ljubuški mladi krumpir na tržištu pod jedinstvenim brendom “Domestica”

SHARE

Prošlog je tjedna u prostorijama Javne Ustanove Razvojne agencije ŽZH – HERAG u Poduzetničkom Inkubatoru HiPod upriličen sastanak između proizvođača mladog krumpira, članova P.Z. Plodovi zemlje iz Ljubuškog, te predstavnika nevladine organizacije CERD iz Banja Luke.

Organizator sastanka je zajednički program Europske unije i Njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH -EU ProLocal kojeg sprovodi GIZ.

Cilj je na lokalno tržište plasirati jedinstveni domaći proizvod, mladi ljubuški krumpir, prepoznatljiv po svojoj kvaliteti i vremenu dospijeća na tržište.

Pod jedinstvenim brendom “Domestica” kreiranim od strane CERD Banja Luka, plan je da se prve količine ovog proizvoda nađu na policama nekoliko supermarketa u BiH već u svibnju i lipnju ove godine.

Iako svi proizvođači, članovi zadruge, imaju proizvod upisan u fitoregistar, te su stekli i certifikat o zaštiti geografskog porijekla mladog ljubuškog krumpira, realizacija ove aktivnosti zahtijevat će dodatno nadilaženje mnogobrojnih prepreka, od logistike preko pakiranja, te naporan rad svih sudionika spomenutih u uvodu.