Home Crna kronika Bio je ministar u Vladi Srbije: Sad je beskućnik i smrzava se...

Bio je ministar u Vladi Srbije: Sad je beskućnik i smrzava se na ulicama Beograda

SHARE

Slobodan Vuksanović, bivši ministar obrazovanja u vladi Vojislava Koštunice, živi kao beskućnik, piše srpski Kurir, navodeći kako se Vuksanović našao u teškoj situaciji te završio na ulici poslije razvoda i gubitka profesorskog posla.

Vuksanović je, navodi se, pronađen zamrznut i gladan u parku na klupi u Beogradu, prenosi Večernji List.

“Čovjek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ruksak. Jedan od prolaznika je primijetio čovjeka kako satima sjedi na klupi i odlučio to prijaviti dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja. Ekipa je ubrzo stigla, uvjerila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopće krio da je već registriran kao beskućnik, ali mu je bio veoma neugodno”.

“Kod sebe nije imao dokumente, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i sveučilišni profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana”, tvrdi izvor Kurira.

“Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gdje se mogao okupati, ugrijati i najesti. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može prenoćiti. Dao je adresu.

Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on inzistirao da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali”, dodao je, prenose srpski mediji izvor Kurira.