Home Šport Student vidi svoju šansu u padu forme Zrinjskog

Student vidi svoju šansu u padu forme Zrinjskog

SHARE

U finalu Kupa Košarkaškog saveza Herceg Bosne, u srijedu u 18 sati u dvorani na Bijelom brijegu, sastaju se Student i Zrinjski. Plemići u susret ulaze nakon poraza od Bošnjaka u Hadžićima, dok je za Student stanka u Ligi Herceg Bosne, piše portal Pogled.ba.

– Ova utakmica dolazi za nas u najgorem trenutku, jer evidentan je lagani pad forme što se tiče naše igre. No, za to postoji mnogo razloga. Početkom ove godine, kada smo trebali dignuti fizičku formu na veću razinu, imali smo problema s dvoranom i treniranjem u uvjetima koji nisu sportski, odnosno temperature su bile ispod nule u dvorani. Nakon toga smo imali dosta viroza i ozljeda. Ne tražimo alibi, ali on očito postoji za rezultate u posljednje vrijeme. Treba iz svega izaći jači te u srijedu pokazati da smo kvalitetnija ekipa i mislim da naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, kazao je direktor HKK Zrinjski Vedran Filipović. Mladi košarkaš Zrinjskog Marin Gilja dobro poznaje ekipu Studenta i svjestan je odakle prijeti najveća opasnost za njegovu momčad. – Najveća opasnost nam prijeti od Ivice Širića, zatim igrača na centarskim pozicijama Prskala i Jurkovića. Potrebno je da dobro otvorimo utakmicu i onda susret mirno privedemo kraju, istaknuo je Gilja. Košarkaši Zrinjskog rade u teškim uvjetima, a situacija u Studentu je još teža, što pokazuje i podatak kako su Studenti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ostali bez treninga.

– Ne dijelimo iste uvjete kao Zrinjski, oni imaju bolje termine kao prvoligaši. Mi imamo sat vremena treninga u dvorani, a često treniramo i u Đačkom domu. U razdoblju božićnih i novogodišnjih blagdana nismo uopće imali treninge, jer Dom ne radi, igrači su bili raspušteni, 20 dana bez treninga. Sportski je nadati se da možemo doći do rezultata, iako smo u ovoj utakmici potpuni autsajderi, poručio je trener Studenta Domagoj Kujundžić.

Utakmicu finala između SKK Student i HKK Zrinjski izravno će prenositi HTV Oscar C od 18 sati, a bit će dostupna i na internetu.