Home Politika Tihomir Kvesići: Cilj nam je što više razviti turizam, ali i poljoprivredu

Tihomir Kvesići: Cilj nam je što više razviti turizam, ali i poljoprivredu

SHARE

Razvijati općinu na dobrobit svih građana Ljubuškog misao je vodilja vodstva ove općine. O radu Općinskog vijeća, suradnji s načelnikom i građanima, prošlim i budućim projektima…, razgovarali smo s Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ljubuški.

Već drugi mandat izabrani ste za predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški. Što je najviše obilježilo rad OV-a u prošlom mandatu?

– Izdvojio bih nekoliko važnih aktivnosti i odluka koje su obilježile rad OV-a Ljubuški. Proveli smo izbore za vijeća mjesnih zajednica na cijelom području naše općine. Donijeli smo novu odluku o označavanju ulica, trgova i parkova. Pokrenuli smo postupak dodjele poljoprivrednoga zemljišta na koncesiju i njegove dodjele koncesionarima, gdje smo uspjeli ispuniti većinu zahtjeva, kako pravnih tako i fizičkih osoba. Postupajući po zahtjevu stranaka, Općina je dodijelila više od 800 hektara poljoprivrednog zemljišta. Kako prije tako smo i ove godine u zakonskom roku usvojili proračun. Od velike važnosti je i odluka o osnivanju JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle s poteškoćama u razvoju. Jedan je od rijetkih objekata tog tipa koji je dobio status javne ustanove, čime se omogućava financiranje njegova rada iz proračuna općine.

Kakav je odnos unutar Vijeća?

– U novom sazivu OV-a Ljubuški, koji ima 25 vijećnika, sastav je sljedeći: HDZ BiH – 16 vijećnika, HDZ 1990. – 5 vijećnika, HSP BiH – 2 vijećnika, HNL – 1 vijećnik i jedan neovisni vijećnik. Iz navedenoga je vidljivo kako HDZ BiH ima gotovo dvotrećinsku većinu te da je to najbolji rezultat do sada u odnosu na dosadašnje sazive OV-a Ljubuški. To u prvom redu pokazuje kako smo prilikom sastavljanja listi odabrali kvalitetne ljude. S druge strane, na teret nam se stavlja odgovornost glede donošenja odluka koje uvijek moraju biti u interesu žitelja općine Ljubuški. Na konstituirajućoj sjednici kao mog zamjenika izabrali smo Petra Majića koji dolazi iz reda HNL-a, čime želimo, bez obzira na većinu u OV-u, dati prostora u radu i kolegama iz drugih stranaka. Želimo uvažiti sve kvalitetne prijedloge i inicijative, a sve u korist naše općine i sugrađana.