Home Šport Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić nastupaju protiv Poljske

Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić nastupaju protiv Poljske

SHARE

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje BiH u susretu s reprezentacijom Poljske koji se u okviru prve skupine Euro-afričke zone Davis Cupa igra u Zenici od 3. do 5. veljače.

Najbolji bh. sastav tenisača u meč s Poljacima ulazi u nepromijenjenom sastavu, ali kapetansku vrpcu ovog puta nosit će Tomislav Brkić jer, uslijed velikog broja poslovnih i privatnih obveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti preuzeti ulogu kapetana u ovom kolu.

Dogovor

– U dogovoru sa svim igračima odlučili smo tu ulogu povjeriti Tomislavu Brkiću, najstarijem igraču i s najduljim stažom u ekipi, a on je u potpunosti spreman tu odgovornost i preuzeti – kazao je Senad Hadžimešić, direktor TS BiH.

Prema pravilima Davis Cupa, postoji mogućnost da jedan član tima bude prijavljen i kao igrač i kao kapetan, što je reprezentacija BiH već ranije koristila, pa je tako Amer Delić bio igrač-kapetan u ožujku prošle godine u meču protiv Tunisa u Zenici, te u srpnju 2015. u Mađarskoj.

– Trenutačno nema potrebe za bilo kakvim dodatnim promjenama, ovaj tim je dugo skupa, godinama se gradi dobro ozračje i smatramo da je ovo najbolje rješenje – objašnjava Hadžimešić.

Delić i Pirić ostaju

Treneri Delić i Pirić i dalje ostaju dio Davis Cup tima BiH te će, u skladu s potrebama i mogućnostima, sudjelovati i u ovoj sezoni.

Očekuje se da tijekom tjedna ITF objavi i sastav Poljske.

Prva dva singl meča na programu su u petak, 3. veljače od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije double meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni ždrijebom koji je predviđen za četvrtak, 2. veljače u podne.

U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10 KM te jednodnevne po cijeni od 5 KM za prvi i treći dan i 3 KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH – Poljska.