Home Politika Objavljeni federalni programi za zapošljavanje i samozapošljavanje

Objavljeni federalni programi za zapošljavanje i samozapošljavanje

SHARE

U skladu sa Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti neuposlenih osoba („Službene novine Federacije BiH“, br. 41/01, 22/05 i 9/08), Strategijom jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za upošljavanje u Federaciji BiH, te ciljevima iz Programa rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2017. godinu, sačinjen je Program sufinanciranja upošljavanja 2017. godina i Program sufinanciranja samoupošljavanja START UP 2017. godina.

Prvi program – Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 – realizira se s ciljem upošljavanja najmanje 6.000 osoba s evidencije neuposlenih u Federaciji BiH s posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprječavanja dugotrajne neuposlenosti, očuvanja i unaprjeđenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva. Za realizaciju ovog Programa predviđena su sredstva u iznosu od 18.000.000,00 KM, a Federalni zavod za zapošljavanje realizirati će Program u suradnji sa županijskim službama za upošljavanje.

Drugi program – Program sufinanciranja samoupošljavanja START UP 2017 – realizira se s ciljem poticanja najmanje 800 osoba s evidencije neuposlenih u Federaciji BiH na samoupošljavanje, pokretanjem samostalne djelatnosti/ malog biznisa, kao i na upošljavanje drugih osoba s evidencije neuposlenih u novootvorenim poslovnim subjektima, te poticanje razvoja socijalnog poduzetništva.

Za realizaciju ovog Programa predviđena su sredstva u iznosu od 3.000.000 KM. I ovaj Program sufinanciranja samoupošljavanja START UP 2017 realizirati će se u suradnji sa županijskim službama za upošljavanje.

  • Program sufinanciranja upošljavanja 2017. godina možete pogledati i preuzeti OVDJE.
  • Program sufinanciranja samoupošljavanja START UP 2017. godina možete pogledati i preuzeti OVDJE.

Hercegovacki.info