Home Crna kronika Bh ‘Pink Panther’ uhićen zbog krađe zlatnine iz kuće poznatog mostarskog kardiokirurga

Bh ‘Pink Panther’ uhićen zbog krađe zlatnine iz kuće poznatog mostarskog kardiokirurga

SHARE

Inspektori PU Mostar ponovno su uhvatili nepopravljivog lopova Marija Dadića (33) iz Bugojna, nastanjenog u gradu na Neretvi, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panther, potvrđeno je za Pogled.ba iz Tužiteljstva HNŽ. Spočitava mu se nova serija provalnih krađa u obiteljske domove uglednih Mostaraca, a među njima je, naime, i poznati kardiokirurg Goran Đuzel, kojemu je, sumnja se, otuđio više od 10.000 maraka nakita.

Kako smo pisali, Dadić je uhićivan i sredinom studenog u širokobriješkom selu Uzarići koje je policija munjevitom brzinom blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću.
Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije, zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom ford focusu s plijenom, zlatninom i ostalim. Tada je kod njega bio zatečen i pištolj. Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao.

Podsjetimo, prethodno je odslužio tri i pol godine zbog čak 35 krađa u Mostaru. S njim je tada uhićena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ubrzo puštena. On je već slovio kao rekorder po najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM.

Inače, Dadić je i ranije “stanovao” u zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog uhićenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat…, a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja.

Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa noću “operirao”.

U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Budući da nakon ovog “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.